Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czerwonej fasoli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 duża
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 kawałek
ząbki czosnku 2 szt
masło 50 g
ziemniaki 300 g
kasza orkiszowa 50 g
bulion warzywny 1,2 l
fasola czerwona z puszki 1 puszka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwonej fasoli

Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach, podsmażamy na maśle razem z posiekanym czosnkiem i zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, kaszę i gotujemy na wolnym ogniu do ich miękkości. Pod koniec dodajemy osączoną z zalewy fasolę i majeranek. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak