Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czerwonej cebuli

4.0
(25)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 50 g
cebula czerwona 5 szt
bulion wołowy 1,5 litra
wino czerwone wytrawne 100 ml
tymianek
sól
pieprz
bułka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwonej cebuli

Masło rozpuścić, cebulę posiekać, dodać do masła i smażyć na małym ogniu ok 15 minut. Zalać bulionem, doprawić, gotować 10 minut. Dolać wino, gotować kolejne 10 minut. Zdjąć z ognia, zmiksować na krem. Posypać tartym parmezanem, z bułki zrobić grzanki i podać je do zupy.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 15.11.2012 09:12
ciekawa jestem jaki ma smak:)
Anna133 25.03.2012 20:46
wygląda nie zzahcęcająco ,ale to pewnie mylące
Margo1 26.01.2012 07:16
ciekawa..
edyta44 09.12.2011 12:07
ciekawe bardzo
Edyta31 10.09.2011 22:50
ciekawy i zdrowy pomysł
madi356 18.06.2011 19:09
nigdy nie jadłam takiej zupy, ale brzmi ciekawie
pioge7 17.06.2011 14:02
ekstra
jolita 14.06.2011 10:53
mniam
novita26 14.06.2011 09:37
mniam
mehia 13.06.2011 18:21
pomysłowe
polly66 13.06.2011 12:47
Oo z czerwonej nie próbiowałam
novita26 13.06.2011 09:25
fajny prze[is
iwa643 13.06.2011 07:23
bardzo ciekawy smak zapewne
aginaa 12.06.2011 15:11
pomyslowe, jestem ciekawa tego smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak