Zupa z czerwonej cebuli

Zupa z czerwonej cebuli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    50 g
  • cebula czerwona

    5 szt
  • bulion wołowy

    1,5 litra
  • wino czerwone wytrawne

    100 ml
  • tymianek

  • sól

  • pieprz

  • bułka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło rozpuścić, cebulę posiekać, dodać do masła i smażyć na małym ogniu ok 15 minut. Zalać bulionem, doprawić, gotować 10 minut. Dolać wino, gotować kolejne 10 minut. Zdjąć z ognia, zmiksować na krem. Posypać tartym parmezanem, z bułki zrobić grzanki i podać je do zupy.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KasiaK90 15.11.2012 09:12
ciekawa jestem jaki ma smak:)
Anna133 25.03.2012 20:46
wygląda nie zzahcęcająco ,ale to pewnie mylące
Margo1 26.01.2012 07:16
ciekawa..
edyta44 09.12.2011 12:07
ciekawe bardzo
Edyta31 10.09.2011 22:50
ciekawy i zdrowy pomysł
madi356 18.06.2011 19:09
nigdy nie jadłam takiej zupy, ale brzmi ciekawie
pioge7 17.06.2011 14:02
ekstra
jolita 14.06.2011 10:53
mniam
novita26 14.06.2011 09:37
mniam
mehia 13.06.2011 18:21
pomysłowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat