Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z czerwoną soczewicą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1,5 litra
marchew 250 g
pietruszka 90 g
zielona część pora 90 g
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
czerwonej pasty curry 1/2 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
kardamon ziarna 1/4 rozgniecione
soczewica czerwona 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z czerwoną soczewicą

Przepis znajduje się także na moim blogu http://agatagotuje.pl

Bulion zagotuj z kardamonem. Marchew i pietruszkę pokrój w kostkę (albo zetrzyj na tarce o grubych oczkach, jeśli masz mało czasu i jesteś bardzo głodny/głodna), pora posiekaj w wąskie paski. Wsyp do wywaru. Kiedy warzywa będą już prawie miękkie, dodaj soczewicę i gotuj przez 10 minut. Rozprowadź w zupie koncentrat pomidorowy, dopraw pastą curry oraz solą i pieprzem. I już :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 12.12.2012 07:05
ciekawy przepis
kokoszka
kokoszka 05.12.2012 21:10
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak