Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czerwoną fasolą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe z indyka 200 gram
fasola czerwona z puszki 1 puszka
ziemniaki 3 sztuki
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
śmietana 18 proc 1 szklanka
czosnek 2 ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwoną fasolą

Kroki postępowania

1
Robimy wywar z mięsa trybowanego z indyka.
Krok 1 - Zupa  z czerwoną fasolą foto
2
Przygotowujemy potrzebne składniki: fasolę czerwoną, ziemniaki, pietruszkę marchew, cebulę.
Krok 2 - Zupa  z czerwoną fasolą foto
3
Do wywaru dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki - gotujemy je 10 minut. Po tym czasie dodajemy fasolę- odcedzoną i przelaną wodą oraz potarte na tarce pietruszkę oraz marchew - gotujemy następne 10 minut. Cebulkę podsmażamy na gazie i dodajemy do zupy. Dodajemy przyprawy: czosnek, pieprz i kucharek.
Krok 3 - Zupa  z czerwoną fasolą foto
4
Do zupy dodajemy śmietanę i przegotowujemy wszystkie składniki.
Krok 4 - Zupa  z czerwoną fasolą foto
5
Podajemy zupę gorącą.
Krok 5 - Zupa  z czerwoną fasolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 17.02.2014 08:57
pożywna zupa
gosia56 13.02.2014 09:50
lubię taką zupę
Poison1988 12.02.2014 13:06
Świetna zupka! z czerwoną fasolką jeszcze nie jadłam przyznam szczerze :)
ada.la 12.02.2014 08:09
smaczna zupa
Janina 12.02.2014 08:09
Zdrowa i pożywna zupka;)
pestka 12.02.2014 00:14
bardzo smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak