Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czereśni

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Pyszna, lekko pikantna zupa wybornie smakuje na ciepło, a w upalne dni, podana na zimno, orzeźwia.

Składniki:

Składniki:

czereśnie 500 gramów
cukier palmowy 2 łyżki
estragon 1 gałązka
papryczka chili 1 sztuka
liście limonki kaffir 2 sztuki
esencja waniliowa 0.25 łyżeczki
grenadina 1 łyżka
cynamon Prymat 0.5 łyżeczki
Kardamon mielony Prymat 0.5 łyżeczki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
woda zimna 250 mililitrów
makaron Farfale 300 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czereśni

Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Czereśnie myjemy, drylujemy, zasypujemy cukrem i odstawiamy na 30 min w ciepłe miejsce, by owoce puściły sok.

Zalewamy zimną wodą (1,2 l), dodajemy estragon, papryczkę, liście kaffiru, esencję waniliową, grenadynę, cynamon i kardamon. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy przez 15 min.

W zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę, dodajemy do zupy i zagotowujemy, cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy cukrem.

Podajemy z ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak