Zupa z czarnych jeżyn Pamuła

Zupa z czarnych jeżyn Pamuła

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jeżyny

    1 litr/mogą być mrożone
  • woda

    1 litr
  • śmietanka

    1 szklanka
  • mąka

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Owoce zagotować z wodą, zmiksować, wlać śmietankę wymieszaną z mąką i ponownie zagotować. Doprawić solą i cukrem do smaku. Zupę możemy podawać na zimno i na ciepło z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ada-Gaba

14.11.2016 19:47
ciekawa zupa

Marta1986

13.11.2016 18:02
ciekawy przepis

Wafelek2601

13.11.2016 17:51
Smacznie wygląda, pewnie też tak smakuje

Konczi

13.11.2016 17:41
pamuła - mniam, u nas z wiśni obowiązkowo :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat