Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z cukinii z bazylią i oregano

4.0
(22)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinii 2 szt
cebuli 1 szt
czosnku 3-4 ząbki
pietruszka zielona 1/2 pęczka
kostka rosołowa 1 szt
oliwa kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z cukinii z bazylią i oregano

Oliwę rozgrzać, cebulę drobno posiekać, dodać do oliwy i podsmażyć. Czosnek przecisnąć przez praskę do cebuli i razem smażyć do zarumienienia. Cukinię drobno pokroić dodać do cebuli, podlać woda i dusić do miękkości. Gdy będzie miękka zalać ok 1-1,5 litra wrzątku, dodać kostkę, sól, pieprz i oregano. Dusić jeszcze ok 15 minut.Zmiksować, posypać pietruszką i bazylią.Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 13.12.2012 23:00
bardzo ciekawe zestawienie smaków
pawelek180844 14.05.2012 18:16
super
Wiesława1 16.02.2012 16:15
super
edyta44 01.07.2011 15:35
dobre
Edyta38 15.06.2011 19:16
extra mniam mniam
pioge7 02.06.2011 08:28
nie lubię cukinii :(
polly66 08.05.2011 21:23
lekka i apetyczna
Karolcia12 02.05.2011 14:31
fajnie wygląda ta zupka
jolaxa 09.02.2011 20:59
pysznie
Joanna108
Joanna108 06.11.2010 18:16
aż ślinka cieknie...
edyta44 06.09.2010 12:06
ciekawe
aginaa 20.08.2010 19:01
na pewno pyszna
ewelinapac 20.08.2010 08:10
może być smaczna
Margo1 11.08.2010 08:29
Lubię tym bardziej ,że to moje ulubione przyprawy
mehia 11.08.2010 08:29
zdrowa i apetyczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak