Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z cukini i parówek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 4
cukinia 1
pomidor 2
cebula 2
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z cukini i parówek

Cebule pokroiłem w kostkę i wrzuciłem do garnka, dodałem nieco oleju i chwile przesmażyłem. Cukinie jedynie obrałem ze skóry (nie była bardzo duża więc nie wybierałem środka). Pokroiłem dość grubo coś na wzór półplasterków i dodałem do cebuli, razem z pomidorami, które obrałem ze skórki i pokroiłem w cząstki. Doprawiłem solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dusiłem całość do miękkości warzyw, następnie wlałem 0,5 litra wody i wrzuciłem parówki pokrojone w większe kawałki, jeszcze raz doprawiłem i po zagotowaniu można jeść. Podałem z dodatkiem chleba

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.06.2017 08:01
fajne danie
Jagódka77 14.11.2014 13:35
ciekawe danie :-)
agnieszka214 31.07.2014 16:35
takie danie to ja lubie na obiadek
Noruas 31.07.2014 14:14
Bardzo lubię takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak