Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z cielęciny zwana "Mariacką"

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1,5 litr
cielęcina 30 dag
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
żółtko jajek 2 szt
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Koperek suszony Prymat 3 łyżki
żółty ser starty 1 filiżanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z cielęciny zwana "Mariacką"

Dwukrotnie przepuszczoną przez maszynkę cielęcinę wrzucamy do gorącego rosołu i gotujemy na niewielkim ogniu przez 25 min aż zmięknie. Zdejmujemy z ognia, dodajemy utarty ser, w garnuszku rozcieramy żółtka ze szczyptą soli i 2 łyżkami przestudzonego rosołu. Gdy składniki się połączą, dodajemy do zupy, całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed zdjęciem zupy z ognia wsypujemy koperek. Przed podaniem podgrzewamy, nie dopuszczając, by zupa się zagotowała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 12.04.2012 19:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak