Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z ciecierzycy z makaronem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 1 puszka
cebula 1 szt
marchewka 1 szt
czosnek 4 ząbki
pomidory 5 szt
bulion 3 szklanki
makaron 2 szklanki
sól
pieprz
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z ciecierzycy z makaronem

W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić posiekaną cebulę, pokrojoną w słupki marchewkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany tymianek i smażyć aż cebula się zeszkli.

Dodać ciecierzycę i pomidory oraz wlać bulion. Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Następnie odlać 3 szklanki zupy do osobnego naczynia. Zmiksować blenderem całą zupę aż powstanie gładka masa.

Wlać z powrotem 3 szklanki odlanej wcześniej zupy, wrzuć makaron i gotować aż makaron będzie al dente (8-10 minut). Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać posypane listkami tymianku i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 08.03.2014 08:07
uwielbiam zupę z ciecierzycy ....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak