Zupa z ciecierzycy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Średni ziemniak

    2 szt
  • średnia marchewka

    1 szt
  • średnia pietruszka

    1 szt
  • seler korzeniowy

    8 dkg
  • czosnek

  • wędzony boczek

    20 dkg
  • wędzona kiełbasa

    20 dkg
  • Majeranek suszony Prymat

  • czerwona czubrica

  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

  • borowiki

    4 szt
  • ciecierzyca

    500 g
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciecierzycę namoczyć na noc. Następnego dnia dodać grzyby, liście oraz ziele i ugotować cieciorkę w wodzie, w której się moczyła. Gdy ciecierzyca będzie już miękka, dodać starte na tarce o dużych oczkach: marchewkę, pietruszkę i seler oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Boczek drobno pokroić, wytopić na teflonowej patelni, dodać posiekaną cebulę, smażyć, aż cebula się zeszkli, dodać posiekany czosnek. Wrzucić wszystko do zupy, na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną kiełbasę. Dodać ją do zupy. Doprawić maggi, pieprzem oraz czubricą do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat