Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z ciecierzycy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Średni ziemniak 2 szt
średnia marchewka 1 szt
średnia pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 8 dkg
czosnek
wędzony boczek 20 dkg
wędzona kiełbasa 20 dkg
Majeranek suszony Prymat
czerwona czubrica
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
borowiki 4 szt
ciecierzyca 500 g
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z ciecierzycy

Ciecierzycę namoczyć na noc. Następnego dnia dodać grzyby, liście oraz ziele i ugotować cieciorkę w wodzie, w której się moczyła. Gdy ciecierzyca będzie już miękka, dodać starte na tarce o dużych oczkach: marchewkę, pietruszkę i seler oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Boczek drobno pokroić, wytopić na teflonowej patelni, dodać posiekaną cebulę, smażyć, aż cebula się zeszkli, dodać posiekany czosnek. Wrzucić wszystko do zupy, na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną kiełbasę. Dodać ją do zupy. Doprawić maggi, pieprzem oraz czubricą do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak