Zupa z chleba

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb tostowy

    kilka kromek
  • cebula

    1
  • marchewki

    2
  • pietruszka

    1
  • ziemniaki

    2
  • sól

  • pieprz

  • koperek świeży

  • zielona pietruszka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kromki chleba pokroić w kostkę (bez skórek ). W garnku lub rondlu rozpuścić margarynę, dodać posiekaną w kostkę cebulkę i lekko ją zrumienić. Następnie dodać pokrojony chleb i chwilę go smażyć, ciągle mieszając, tworząc grzanki. W razie potrzeby, gdyby chleb zaczął się przypalać, dodać jeszcze trochę tłuszczu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat