Zupa z cebuli i papryki

Zupa z cebuli i papryki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kochani, musimy pozbywać się tego, co w zamrażarce zalega. Tak było z wędliną, którą sami popełniliśmy. Zapraszamy na degustację „Własnych popełnień ;)” Zawsze warto eksperymentować.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • cebule

    3 sztuki
  • masło 82%

    1 łyżka
  • papryka zielona

    0.5 sztuki
  • papryka czerwona

    0.5 sztuki
  • sok pomidorowy

    330 mililitrów
  • śmietana

    0.5 szklanki
  • wędlina

    300 gramów
  • bulion warzywny

    1.2 litra
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Cebule koimy w piórka. Papryki w paski.

Smażymy na maśle razem, zalewamy bulionem, blendujemy. Dodajemy pokrojone marchewkami i ziemniaki, gotujemy kwadrans.

Następnie dodajemy, sok pomidorowy, pokrojoną w kostkę wędlinę i gotujemy pod przykryciem przez 20 min.

Całość zabielamy śmietaną, solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

2 tygodnie temu
Pomysłowo ,smacznie i kusząco no i porządek z zaległymi produktami.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat