Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z cebuli i papryki

5.0
(24)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Kochani, musimy pozbywać się tego, co w zamrażarce zalega. Tak było z wędliną, którą sami popełniliśmy. Zapraszamy na degustację „Własnych popełnień ;)” Zawsze warto eksperymentować.

Składniki:

Składniki:

cebule 3 sztuki
masło 82% 1 łyżka
papryka zielona 0.5 sztuki
papryka czerwona 0.5 sztuki
sok pomidorowy 330 mililitrów
śmietana 0.5 szklanki
wędlina 300 gramów
bulion warzywny 1.2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z cebuli i papryki

Cebule koimy w piórka. Papryki w paski.

Smażymy na maśle razem, zalewamy bulionem, blendujemy. Dodajemy pokrojone marchewkami i ziemniaki, gotujemy kwadrans.

Następnie dodajemy, sok pomidorowy, pokrojoną w kostkę wędlinę i gotujemy pod przykryciem przez 20 min.

Całość zabielamy śmietaną, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 11.02.2019 10:35
Pomysłowo ,smacznie i kusząco no i porządek z zaległymi produktami.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak