Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z buraków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa
marchewka 2
pietruszka
seler 1/2
cebula
buraki czerwone 3-4
ziemniaki 5-6
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
pieprz
śmietana 3 łyżki
mąka 1 łyżka
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z buraków

Gotujemy porcję rosołową w 3 litrach wody z liściem laurowym, zielem angielskim, szczyptą soli i pieprzu, dodajemy pokrojone w kostkę marchewkę, pietruszkę, selera i cebulę. Ziemniaki pokrojone w kostkę i buraki starte na grubej tarce (razem z sokiem) dodajemy po 15 minutach od zagotowania wywaru. Kiedy ziemniaki będą miękkie dodajemy groszek, chwilę gotujemy. Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do zupy. Doprawiamy solą, pieprzem i kwaskiem i zagotowujemy. Podajemy z koperkiem. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr-21 09.12.2012 14:33
bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak