Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA Z BURAKIEM I CZERWONĄ FASOLĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 l
buraki czerwone 4 sztuki
ziemniaki 3 sztuki
marchewki 2 sztuki
por (biała część)
seler 1
pietruszka 1
fasola czerwona z puszki 1
kostka rosołowa 2
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 6 sztuk

Porada

Można zabielić smietana 18% do zupy.

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA Z BURAKIEM I CZERWONĄ FASOLĄ

Warzywa obrać pokroić w kostkę buraka, ziemniaki, marchewki. Por w piórka.
Seler pokroić na dwie części, pietruszkę w całości. Wszystkie warzywa przełożyć do garnka z wodą liściem i zielem. Gdy zupka zacznie sie gotować dodać kostkę rosołową. Gdu warzywa będą miekkie dodać odsączoną fasolę z puszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 29.02.2016 07:59
smaczna i syta zupa
agi0911 29.02.2016 07:29
ciekawa zupa, spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak