Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z buraczkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8-9 szt
buraczki 3-4 szt
marchew 1-2 szt
mięso mielone ok30 dag
śmietana ok1/2 szkl
mąka 2 łyżki
majeranek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z buraczkami

Ziemniaki i buraki obrać, pokroić, umyć i postawić do gotowania. 2-3 kawałki buraka odłożyć. Posolić. Marchew obrać pokroić w talarki, dodać do zupy. Gotować ok 20 min. Z mięsa mielonego odrywać kawałki widelcem i wrzucać do zupy. Dodać pozostałe buraki, majeranek i gotować. Doprawić do smaku kwaskiem albo sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Na koniec dodać śmietanę.
Jeśli trzeba zagęścić mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 11.04.2013 13:54
smakowity przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak