Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z brukwi KM

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brukiew 1,5 kg
mięso na wywar
włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 5 szt
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z brukwi KM

Mięso ugotować w około 3 litrach wody (ja zazwyczaj stosuję nogę z indyka, ale może być też coś innego) wrzucić do tego pokrojoną brukiew (kawałki ok 4x4 cm) wszystko ugotować do miękkości. jak wszystko będzie miękkie wyciągnąć mięso a brukiew zmiksować blenderem w wywarze, wrzucić do tego obraną i pokrojoną w drobną kosteczkę włoszczyznę oraz ziemniaki. Mięso pokroić na kawałki (ograć z kości) i wrzucić do zupy. Gotować, aż włoszczyzna i ziemniaki będą miękkie. Doprawić majerankiem.
Można też dodać inne przyprawy, np. sól i pieprz, jednak zupa ma lekko słodkawy smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 11.07.2012 00:14
brukiew lubię i w zupie i jako placki...
Norgiusz 10.07.2012 17:30
super
Angelika10 21.05.2012 09:58
Ciekawe
radosna29 19.02.2012 21:08
fajna
mirosława4 24.01.2012 13:51
najlepsza jest g?sina do tej?e zupy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak