Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z brukselki i sera pleśniowego

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 szt (mały)
brukselka 500 g
masło klarowane 1 łyżeczka
makaron 200 g (drobny)
bulion warzywny 1,2 l
ser pleśniowy niebieski 125 g
koperek
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z brukselki i sera pleśniowego

Marchewki, pietruszkę, seler kroimy w kostkę. Brukselkę oczyszczamy, większe kroimy na pół. Warzywa podsmażamy na maśle, zalewamy bulionem, gotujemy do momentu, kiedy będą półtwarde. Następnie dodajemy makaron i pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Dotujemy do miękkości makaronu. Na koniec wrzucamy posiekany koperek. Do smaku doprawiamy pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 14.10.2015 08:37
pyszna zupka
Czarnula666 13.10.2015 23:41
Ciekawy przepis
Łukasz15 13.10.2015 23:23
Super zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak