Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z brukselki i pieczarek

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 10 szt
marchewka 2 szt
pieczarki 20 dag
makaron świderki 1 szklanka
koperek świeży
Pieprz biały mielony Prymat
masło 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna
śmietana 30% 1/2 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z brukselki i pieczarek

Na patelni rozpuszczamy masło. Na maśle podsmażamy pokrojona marchewkę, pieczarki i brukselkę. Chwilę smażymy- solimy do smaku. Zalewamy woda ok 1.5 litra. Przelewamy do większego garnka. Zagotowujemy. Doprawiamy solą morską ,pieprzem i odrobina przyprawy uniwersalnej. Gotujemy jeszcze z 10 min i dodajemy makaron. Gotujemy ok 5 min. Dolewamy śmietanę i dodajemy posiekany koperek. Nakrywamy garnek pokrywką i odstawiamy. Makaron napęcznieje i zupka będzie gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 13.10.2013 08:04
ciekawe połączenie
Magula 13.10.2013 07:54
nie jadłam takiej jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak