Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z brukselką na porcji rosołowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 sztuka
brukselka 300 g
ziemniaki 1/2 kg
marchewka 3 sztuki
seler kawałek
korzeń pietruszki kawałek
por kawałek
natka pietruszki pęczek
śmietana do zaprawienia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z brukselką na porcji rosołowej

Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy porcję rosołową, doprawiamy np. przyprawą do potraw i gotujemy. Wyjmujemy porcję rosołową. Wrzucamy brukselkę i gotujemy ok. 15-20 minut. Dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę, następnie pokrojone w kostkę ziemniaki, kawałek korzenia selera, pietruszki i pora. Pod koniec gotowania zaprawiamy zupę śmietaną i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
RADA: zupę można ugotować np. na udkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.03.2014 10:27
smaczna zupka
Pietruszka 06.02.2014 12:17
lubię takie zupy
dorotka0000025 07.01.2014 10:53
fajna zupka
ONY_za_kare 02.05.2013 10:08
Świetna zupa
Ada-Gaba 07.03.2013 11:07
bardzo lubię zupkę z brukselka, ale niestety ze względu na resztę rodzinki robię ja rzadko
Ewelina38 12.01.2013 19:05
takie warzywne zupki są bardzo smaczne
gosia561 16.11.2012 10:34
dobra zupka
Poison1988 16.11.2012 10:11
świetna :) i jak wiele kombinacji można wykonać z takiej porcyjki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak