Zupa z brukselką na porcji rosołowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcja rosołowa

    1 sztuka
  • brukselka

    300 g
  • ziemniaki

    1/2 kg
  • marchewka

    3 sztuki
  • seler

    kawałek
  • korzeń pietruszki

    kawałek
  • por

    kawałek
  • natka pietruszki

    pęczek
  • śmietana

    do zaprawienia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy porcję rosołową, doprawiamy np. przyprawą do potraw i gotujemy. Wyjmujemy porcję rosołową. Wrzucamy brukselkę i gotujemy ok. 15-20 minut. Dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę, następnie pokrojone w kostkę ziemniaki, kawałek korzenia selera, pietruszki i pora. Pod koniec gotowania zaprawiamy zupę śmietaną i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
RADA: zupę można ugotować np. na udkach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 05.03.2014 10:27
smaczna zupka
Pietruszka 06.02.2014 12:17
lubię takie zupy
dorotka0000025 07.01.2014 10:53
fajna zupka
ONY_za_kare 02.05.2013 10:08
Świetna zupa
Ada-Gaba 07.03.2013 11:07
bardzo lubię zupkę z brukselka, ale niestety ze względu na resztę rodzinki robię ja rzadko
Ewelina38 12.01.2013 19:05
takie warzywne zupki są bardzo smaczne
gosia561 16.11.2012 10:34
dobra zupka
Poison1988 16.11.2012 10:11
świetna :) i jak wiele kombinacji można wykonać z takiej porcyjki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat