Zupa z brokułów, kalarepy i marchewki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokul swiezy

    400 g
  • kalarepka młoda

    1
  • marchewki

    2
  • kostki rosołowe

    2
  • woda

    1 1/2 (gorąca)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę i kalarepę kroimy w kostkę. Do wody wrzucamy podzielony na różdżki brokuł, marchewkę i kalarepę, gotujemy do miękkości. Ugotowane warzywa rozcieramy blenderem, wrzucamy kostki rosołowe i jeszcze chwilę gotujemy. Podajemy z dowolnym makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 04.08.2012 19:51
i bardzo apetyczna:):)
reniatka 23.05.2012 17:18
ale zdrowa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat