Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z brokulem, boczniakami i pomidorem :)

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wieprzowe 300 gram
boczniaki 200 gram
brokuł 0,5 sztuki
pomidor 3 sztuki
śmietana 18 proc 0,5 szklanki
ziemniaki 4 sztuki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1\3 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 0.5 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1\3 łyzeczki
bazylia świeża 4-5 listeczków

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z brokulem, boczniakami i pomidorem :)

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na kościach wieprzowych. Gotujemy je 30 minut.
Krok 1 - Zupa z brokulem, boczniakami i pomidorem :) foto
2
W tym czasie ziemniaki kroimy na mniejsze kawałki....
Krok 2 - Zupa z brokulem, boczniakami i pomidorem :) foto
3
brokuł dzielimy na mniejsze różyczki, boczniaki kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 3 - Zupa z brokulem, boczniakami i pomidorem :) foto
4
Pomidora kroimy w kostkę wszystkie składniki dodajemy do wywaru i gotujemy 20-25 minut.
Krok 4 - Zupa z brokulem, boczniakami i pomidorem :) foto
5
następnie dodajemy przyprawy do smaku : zioła prowansalskie, pieprz, czosnek oraz sól.
Krok 5 - Zupa z brokulem, boczniakami i pomidorem :) foto
6
Na samym końcu dodajemy śmietanę, zagotowujemy składniki i serwujemy. Serwujemy z listeczkami świeżej bazylii. Smacznego :)
Krok 6 - Zupa z brokulem, boczniakami i pomidorem :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak