Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA Z BRĄZOWYCH PIECZAREK

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Zupa z brązowych pieczarek to wyjątkowo aromatyczny pomysł na obiad. Zapach podsmażanych grzybów unosi się w całym domu! Udekorujcie ją świeżą natką pietruszki i cieszcie się wyjątkowym smakiem.

Składniki:

pieczarki brązowe 500 g
marchew 3 szt.
pietruszka 2 szt.
por 1 szt.
seler 1 szt. (mała)
ziele angielskie 5 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt.
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA Z BRĄZOWYCH PIECZAREK

  • Prosty przepis na pyszną zupę
  • Tylko kilka składników
  • Szybkie przygotowanie 

Jeśli lubicie dania z pieczarkami, koniecznie spróbujcie tej zupy z brązowych pieczarek. Możecie do niej dodać ulubiony makaron, ryż, kaszę lub drobno pokrojone ziemniaki. Polecam!

1. Gotujemy bulion warzywny (marchew, pietruszka, seler, por, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy), a następnie dokładnie odcedzamy.
2. Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki, a następnie smażymy na maśle.
3. Połowę pieczarek dodajemy do bulionu i blendujemy.
4. Zabielamy mlekiem zagęszczonym, dodajemy przesmażone pieczarki i doprawiamy solą oraz pieprzem.
5. Podajemy z makaronem i natką pietruszki.

Jeśli smakują Wam dania z tymi grzybami, wypróbujcie przepis na risotto z kurczakiem i brązowymi pieczarkami w roli głównej!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.04.2016 16:48
super zupka
Ola1young 03.04.2016 13:06
pyszna ta zupa
Ewelina1991 03.04.2016 09:45
pyszna zupka
2milutka 03.04.2016 09:40
Smacznie wygląda
Damiano
Damiano 03.04.2016 08:51
smaczna zupa
w mojej kuchni 03.04.2016 07:13
lubię te ciemne pieczarki, mają mocniejszy smak grzyba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak