Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z boczniaków z kurczakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczniaki ok 40 dag
kurczak 1 ćwiatka
marchew 2 szt
skrzydełka kurczaka 3 szt
por 1/4 szt
natka pietruszki 1 pęczek mniejszy
ziele angielskie ok4 szt
pieprz ok 10 ziaren
majeranek ok 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
mąka
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z boczniaków z kurczakiem

Grzyby umyć i pokroić w paski. Mięso umyć, włożyć do garnka i postawić do gotowania. Grzyby poddusić na odrobinie masła i dodać do mięsa. Dodać też por, pietruszkę i przyprawy (oprócz majeranku).
Marchew obrać i pokroić na wiórki albo zetrzeć na tarce. Dodać do zupy i gotować ok 30 min. Wyjąć mięso, obrać z kości i wrzucić do zupy. Dodać majeranek.
Z masła i mąki przygotować zasmażkę i połączyć z zupą.
Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 20.05.2017 10:44
pyszna zupka
Ada-Gaba 27.04.2017 20:37
ciekawa propozycja
marzut 27.04.2017 09:33
Smaczna zupa
Bożena Matuszczyk 26.04.2017 23:04
Wspaniała i bardzo apetyczna zupka taką właśnie lubie. Pychotka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak