Zupa z boczniaków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1 ½ l
  • boczniaki

    1 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • włoszczyzna

    20 dag
  • kostka grzybowa

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz gruboziarnisty

  • czosnek

    2 ząbki
  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę zagotowujemy, dodajemy kostkę grzybową, gotujemy w niej włoszczyznę. Miksujemy. Cebulę siekamy, dusimy na maśle. Grzyby kroimy w paski i dodajemy do cebuli oraz zmiażdżonego czosnku. Całość dusimy około 15 minut. Przekładamy do wywaru, doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat