Zupa z boczniaków

Zupa z boczniaków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1 ½ l
  • boczniaki

    1 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • włoszczyzna

    20 dag
  • kostka grzybowa

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz gruboziarnisty

  • czosnek

    2 ząbki
  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa z boczniaków

Wodę zagotowujemy, dodajemy kostkę grzybową, gotujemy w niej włoszczyznę. Miksujemy. Cebulę siekamy, dusimy na maśle. Grzyby kroimy w paski i dodajemy do cebuli oraz zmiażdżonego czosnku. Całość dusimy około 15 minut. Przekładamy do wywaru, doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat