Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z boczniaków

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 50 dag
cebula 2 szt
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki 0,5 pęczka
kostka rosołowa 2 szt
mąka pszenna 0,5 łyżeczki
masło 1 łyżka
śmietana kremówka 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z boczniaków

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę.
Krok 1 - Zupa z boczniaków foto
2
Boczki pokroić w plastry.
Krok 2 - Zupa z boczniaków foto
3
Cebulę podsmażyć na maśle. Dodać do cebuli boczniaki i razem podsmażyć.
Krok 3 - Zupa z boczniaków foto
4
Kostki rosołowe rozpuścić w 1,25 litra wody, zagotować. Grzyby z cebulą dodać do bulionu grzybowego i gotować na małym ogniu 10 minut.

Krok 4 - Zupa z boczniaków foto
5
Śmietanę wymieszać z mąką. Do zupy dodać natkę wymieszać, doprawić do smaku. Wlać śmietanę wymieszać i zagotować.

Krok 5 - Zupa z boczniaków foto
6
Podawać na gorąco
Krok 6 - Zupa z boczniaków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.10.2015 00:55
Dobra zupa.
gosia561 05.10.2015 12:21
muszę wypróbować
Motorek 05.10.2015 09:22
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak