Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z boczniakami, ryżem jaśminowym i koperkiem :)

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

indyk 200 gram
boczniaki 400 gram
ryż jaśminowy 1\3 szklanki
marchew 1 sztuka
koperek 0.5 pęczka
śmietana 30% 0,5 szklanki
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z boczniakami, ryżem jaśminowym i koperkiem :)

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na mięsie z indyka- gotujemy go 30 minut.
Krok 1 - Zupa z boczniakami, ryżem jaśminowym i koperkiem :) foto
2
Odmierzamy porcje ryżu jaśminowego i dodajemy go do wywaru. Gotujmy 10 minut.
Krok 2 - Zupa z boczniakami, ryżem jaśminowym i koperkiem :) foto
3
W tym czasie boczniaki kroimy na mniejsze kawałki , marchew obieramy i ścieramy na tarce.
Krok 3 - Zupa z boczniakami, ryżem jaśminowym i koperkiem :) foto
5
Tak przygotowane warzyw dodajemy do wywaru. Gotujemy kolejne 15 minut.
Krok 4 - Zupa z boczniakami, ryżem jaśminowym i koperkiem :) foto
6
Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy do smaku: pieprz, czosnek, sól ...oraz dodajemy posiekany koperek.
Krok 5 - Zupa z boczniakami, ryżem jaśminowym i koperkiem :) foto
7
Na samym końcu dodajemy śmietanę, zagotowujemy zupę i serwujemy. Smacznego :)
Krok 6 - Zupa z boczniakami, ryżem jaśminowym i koperkiem :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 14.07.2015 15:20
jaka pyszna zupka
IKrakowianka 14.07.2015 10:32
fajny pomysł na wykorzystanie boczniaków
w mojej kuchni 14.07.2015 08:48
pyszne jedzonko do zjedzenia
pestka 14.07.2015 08:11
ciekawa zupka
olkaaa 14.07.2015 07:29
chętnie zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak