Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z boczniakami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ok 7 szt
boczniaki 3-5 szt
marchew 1 szt
zakwas żytni ok 2 szkl
kiełbasa biała 30 - 40 dag
śmietana 12% 1/2 kubeczka
Liść laurowy suszony Prymat
majeranek
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z boczniakami

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i zalać ok 2 1/2 wody i postawić do gotowania.
Marchew obrać, pokroić dowolnie, dodać do ziemniaków.
Kiełbasę pokroić i obsmażyć na małej ilości oleju.
Boczniaki oczyścić, duże pokroić i razem z kiełbasą i przyprawami dodać do zupy. Gdy grzyby zmiękną dodać zakwas.
Zagotować i na koniec dodać śmietanę.
Doprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 17.02.2017 20:14
dziękuję:)))))))
KORAL 16.02.2017 17:47
dobra zupka :)
Stenka 16.02.2017 15:20
smaczna zupa
Laila2786 16.02.2017 12:38
świetna zupka na zakwasie.
tobi1989 16.02.2017 12:38
Pyszności :)
Futka 16.02.2017 12:17
Pyszna i pożywna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak