Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z białej rzodkwi i kapusty

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Fani lekkich, wiosennych zup będą zachwyceni.

Składniki:

Składniki:

rzodkiew biała 500 gramów
marchew 2 sztuki
por 1 sztuka
masło 50 gramów
młoda kapusta 300 gramów
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarna
wrzątek 1,2 litra
koperek 1 pęczek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 0,3 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z białej rzodkwi i kapusty

Na rozgrzanym maśle podsmażamy rzodkiew pokrojoną w kostkę wraz z pokrojoną marchewką i porem (piórka). Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę smażymy, podlewamy małą ilością wrzątku, wrzucamy liście, ziele oraz sól. Dusimy pod przykryciem przez kwadrans.

Następnie dolewamy wrzątku, dodajemy poszatkowaną kapustę, gotujemy do jej miękkości.

Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak