Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z białej kapusty i kalarepy

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 800 g
marchewka obrana 90 g
kalarepk-obrana 110 g
olej 1 łyżka
rosół 1,25 l
śmietana 1 łyżka duża
ziemniaki 4 średnie
sól
tymianek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z białej kapusty i kalarepy

Kapustę, marchewkę i kalarepkę szatkujemy dość drobno w robocie kuchennym. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy kapustę, przyprawiamy delikatnie solą i dusimy na małym ogniu przez 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie przekładamy ją do garnka, zalewamy rosołem i gotujemy około 30 minut pod przykryciem na małym ogniu. Ziemniaki gotujemy w osobnym garnku, ugotowane kroimy w kostkę i dodajemy do zupy pod koniec gotowania. Śmietanę łączymy z niewielką ilością zupy, zaciągamy zupę, przyprawiamy i gotujemy jeszcze około 3 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 24.10.2013 15:32
Wygląda super!
idealme 24.10.2013 14:19
pyszne!! naprawdę palce lizac :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak