Zupa z białą kapustą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    0,5 szt
  • ziemniaki

    4
  • kiełbasa podwawelska

    1
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • kostka rosołowa

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

  • marchew

  • pietruszka

  • seler

    0,5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy 1,5 litra wody, dodajemy kostkę rosołową i obrane jarzyny. Gotujemy wywar warzywny. Z ugotowanego wywaru wyciągamy jarzyny a dodajemy pokrojoną kapustę i gotujemy do miękkości. W tym czasie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę. Dorzucamy do gotującej się zupy. Pokrojoną kiełbasę delikatnie podsmażamy na gorącej patelni. Dodajemy do zupy razem z ostrą papryką. Gotujemy ok. 10 minut i doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat