Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z białą fasolą i oliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała fasola
sos pomidorowy
oliwki
Racaito Basico

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z białą fasolą i oliwkami

SKŁADNIKI: 1 łyżka oleju z annatto, 12 dag posiekanego bekonu, 12 dag posiekanego salami Genoa - dodaliśmy salami czosnkowe, 1/4 szklanki Racaito Basico, pół szklanki posiekanych oliwek manzanilla, 1 szklanki sosu pomidorowego, 25 dag ugotowanej fasoli, 8 szklanek wody - dodaliśmy 6 szklanek, 1/4 szklanki ryżu, 6 dag makaronu włosy anielskie, pół łyżeczki soli, 1 łyżeczka czarnego pieprzu.

SPOSÓB WYKONANIA: Na oleju podsmażyć bekon i salami. Dodać Recaito, oliwki i sos pomidorowy. Gotować przez 3 minuty. Wymieszać wodę z fasolą. Dodać bekonową miksturę, ryż, makaron, sól i pieprz. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować 20 minut na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 30.10.2010 23:51
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak