Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z batatów i zielonego groszku z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

batatów 1/2 kg
mrożonego zielonego groszku 2/3 szklanki
cebula
wędzonego boczku 4 plastry
pieprz
suszonej włoszcyzny 2 łyżki
bulion 750 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z batatów i zielonego groszku z boczkiem

Do gotującego się bulionu dodajemy 2 łyżki suszonej włoszczyzny (można oczywiście użyć świeżych warzyw ), groszek oraz pokrojone w kostkę bataty ( mi udało się kupić te o białym miąższu ) i gotujemy aż warzywa zmiękną.

Połowę zupy miksujemy, mieszamy z resztą.

Na patelni podsmażamy wędzony boczek i posiekaną cebulkę a następnie dodajemy do zupy.

Na talerzu posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.01.2011 16:18
Ciekawa zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak