Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z baranina

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2l wody
100g cebuli
300g baraniny
200g ziemniakow
150g marchewki
tłuszcz
Szczypiorek cienki
sól, pieprz, curry, szfran
ryż 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z baranina

Cebule drobno posiekac. Mieso poroic w kostke i podsmazyc, dodac cebule lekko zrumienic, zalac woda, posolic i gotowac, Ziemniaki i marchewke obrac i skroic w kostke, dodac do miesa pod koniec gotowania razem z ryzem. Po ugotowaniu polaczyc razem ze szczypiorkiem posiekanym. Doprawic.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak