Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa włoska z grzankami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
boczek 250 gram
ryż 1/2 szklanki
marchewka 3 sztuki
seler 1 gałązka
ziemniaki 3 sztuki
cebula 2 sztuki
pietruszka zielona do smaku
tymianek 1 szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
chleb 6 kromek
sól do smaku
pieprz do smaku
Goździki całe Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa włoska z grzankami

Z kapusty usuwamy wierzchnie liście, wycinamy głąb, resztę grubo kroimy. Wszystkie warzywa poza cebulą kroimy w kawałki. W cebule natomiast wkłuwamy po jednym goździku. Wkładamy cebule i pozostałe warzywa do garnka, dodajemy kapustę, pietruszkę, ryż, tymianek oraz liście laurowe. Zalewamy wodą, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotujemy na średnim ogniu. Przy końcu gotowania z garnka wyjmujemy zioła oraz cebule z goździkami. Boczek kroimy na kawałki, podsmażamy i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie podsmażamy plastry chleba. W talerzach układamy po jednej kromce chleba, posypujemy boczkiem i zalewamy gorącą zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.04.2013 11:20
lubię zupe włoską , ale z grzankami nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak