Zupa wiśniowa z kluskami

Zupa wiśniowa z kluskami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

    500 g
  • jajka

    4
  • mąka

    6 łyżek
  • sól

  • cukier

  • kisiel wiśniowy

  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wstawiamy do zagotowania wodę a w między czasie przygotowujemy kluski.

Do roztrzepanych jajek dodajemy szczyptę soli i mąkę i mieszamy. Łyżką formujemy kluski i wkładamy je do gotującej się wody.
Następnie dodajemy do nich wiśnie oraz cukier do smaku. Po zagotowaniu dodajemy do naszej zupy kisiel (2 łyżki rozpuszczone w szklance zimnej wody) i jeszcze przez chwilę gotujemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

24.05.2013 23:12
bardzo smaczna zupka na chłodne dni

Wacław

15.02.2013 13:08
nie jadłem ale z pewnością pyszna !

Seba

22.10.2012 09:02
fajna

Papryczka

23.07.2012 17:39
smaczna

Ewa111

20.04.2012 21:23
dzisiaj miałam na obiad

MAR3STA

19.09.2011 22:26
fajna zupka

Motorek

21.08.2011 11:05
Nigdy takiej zupy nie jadłem ale wygląda smacznie

misia53

18.08.2011 16:08
moja ulubiona choć trochę inaczej robię....ze smietaną

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat