Zupa wiśniowa na zimno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1 szklanka
  • słodka śmietanka

    1,5 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżeczki
  • wiśnie

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować 5 szklanek wody z cukrem na syrop. Wiśnie umyć, usunąć z nich pestki, a następnie utrzeć z małą ilością wystudzonego syropu. Do pozostałego syropu dodać rozmieszaną w małej ilości zimnej wody mąkę, zagotować i dodać do niego wiśnie oraz śmietankę. Pozostawić w chłodnym miejscu. Podawać z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Juleczka20 11.11.2011 20:17
fajna zupka
RenataZ-et 12.11.2010 23:13
Lubię owocowe zupy na zimno

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat