Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiśniowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

wiśnie bez pestek 1/2 kg
kisiel wiśniowy 1 łyżka
śmietana 30% 1/4 szklanki
cukier 3-4 łyżki

Dodatkowo

makaron

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiśniowa

Wiśnie zalać 3 szklankami wody, dodać cukier i zagotować, następnie gotować kilka minut, aż owoce zmiękną. Kisiel wymieszać z 1\4 szklanki wody i śmietaną, następnie wlać na gotującą się zupę i mieszając ponownie zagotować na koniec dodać szczyptę soli i ewentualnie dosłodzić do smaku ( ilość cukru zależy od naszych upodobań smakowych i kwaśności wiśni)
Gotową zupę wystudzić i schłodzić w lodówce, podawać z ugotowanym i też wystudzonym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 15.10.2016 21:34
Mój smak dzieciństwa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak