Zupa wiśniowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1 litr
  • wiśnie

    0,5 kg
  • cukier

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • mąka

    2 łyżki
  • śmietana

    3 łyżki
  • makaron nitki

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę zagotować. Wrzucić do garnka przebrane i umyte wiśnie.
Zagotować.
Doprawić solą i pieprzem.
Sporządzić zawiesinę z mąki i śmietany. Zagęścić nią zupę. Zagotować.

Zupę podawać z makaronem nitkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 23.02.2014 16:31
mój mąż bardzo lubi :)
pestka 26.01.2014 09:53
w sezonie też gotuję zupę wiśniową
Anna169Hosz 20.11.2013 22:22
Moja ulubiona zupa owocowa :)
aniagdz 30.10.2013 17:54
ooo i z kaaszą manną też można

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat