Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiśniowa

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 1 kg
kisiel wiśniowy 1 opakowanie
woda 2 l
cukier do smaku
makaron
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiśniowa

Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu i przelewamy zimną wodą.
Wiśnie myjemy i drylujemy z pestek. Zalewamy wodą i gotujemy na dużym ogniu aż się zagotują, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze ok. 10 minut.
Kisiel rozrabiamy w 1/2 szkl. zimnej wody, wlewamy do wiśni i czekamy aż zupa zgęstnieje.
Dosładzamy do smaku cukrem i ewentualnie dodajemy sok z cytryny.
Podajemy z makaronem i ewentualnie kleksem śmietany. Smacznego!
Idealnie smakuje na ciepło jak i na zimno

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 26.07.2013 17:58
Dziękuję wam za komentarze :)
Łucja 25.07.2013 23:17
moje smaki dzieciństwa :)
w mojej kuchni 25.07.2013 21:01
ulubione owocowe na upay
Megg 25.07.2013 18:03
bardzo lubię taką wiśniową zupkę
Kasia35 25.07.2013 15:54
takiej jeszcze nie jadłam
Papryczka 25.07.2013 14:57
ekstra letnia zupka
jasiek 25.07.2013 13:32
idealny pomysł na lato
Bernadeta1 25.07.2013 13:14
na upalne dni super taka owocowa zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak