Zupa wisniowa

Zupa wisniowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie bez pestek

    0,5 kg
  • cukier

    1/3 szkl
  • mąka ziemniaczana

    1 lyzka
  • makaron dowolny

    1 szkl
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa wisniowa

Wisnie zalewamy 1,5-2 litrami wody,wsypujemy cukier i gotujemy.Make mieszamy z 1/2 szklanki wody i wlewamy do wisni,caly czas mieszajac.Gotujemy na malym ogniu,az zupa zgestnieje.Makaron gotujemy oddzielnie i dodajemy do zupy przed podaniem.Zupe mozna tez zabielic smietana.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

mirosława4 26.01.2013 22:12
dobra zamiast mąki dodaję kisiel ale nie zawsze :)
Margo1 21.07.2012 14:31
robiłam ostatnio tylko bez mąki
Margo1 21.07.2012 14:31
robiłam ostatnio tylko bez mąki
melonik 04.07.2012 20:58
super
melonik 04.07.2012 20:58
super
Sandra11 01.07.2012 19:41
dobre
ronald88 26.06.2012 08:36
super
KOBRA 25.06.2012 23:51
lubię taką zupę owocową
KOBRA 25.06.2012 23:51
lubię taką zupę owocową
Andzia1977
Andzia1977 25.06.2012 23:46
coś dobrego i lekkiego na upalne dni, tylko na razie ich brak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat