Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiśniowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 1 i 1/2 kg
cukier 15 łyżek
woda 3 litry
cynamon do smaku
Goździki całe Prymat 7 szt
śmietana kremówka
kisiel wiśniowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiśniowa

Szklankę wiśni odkładamy, resztę gotujemy z wodą i cukrem oraz kawałkiem cynamonu i goździkami. Wszystko gotujemy 15 min, wyciągamy goździki, miksujemy zupę. Kisiel rozrabiamy w niewielkiej ilości wody i dodajemy do zupy. Wkładamy odłożone wiśnie, i zagotowujemy. Zaciągamy śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 06.12.2011 19:32
mniam
M-W 06.12.2011 18:15
takiej zupy jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak