Zupa wiśniowa

Zupa wiśniowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie bez pestek

    1/2 kg
  • woda

    1,5 litra
  • kisiel wiśniowy

    1 sztuki
  • sól

    1 do smaku
  • cukier

    1 do smaku
  • makaron świderki

    200 g
  • śmietana kwaśna

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa wiśniowa  foto
Kisiel rozrabiam w 1/2 szklance wody.
Krok 2 - Zupa wiśniowa  foto
Wiśnie wsypuję do garnka, wcześniej je myję i dryluję. Dolewam resztę wody i zagotowuję. Wiśnie gotuję do miękkości. Pod koniec gotowania wlewam rozrobiony kisiel. Chwilę jeszcze gotuję. Doprawiam solą i cukrem.
Krok 3 - Zupa wiśniowa  foto
Zupę podaje schłodzoną z ugotowanym makaronem i śmietaną gęsta.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat