Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiśniowa

5.0
(42)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 1/2 kg
woda 1,5 litra
kisiel wiśniowy 1 szt.
sól 1 szczypta
cukier 1 szczypta
makaron świderki 200 g
śmietana kwaśna 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiśniowa

Kroki postępowania

1
Kisiel rozrabiam w 1/2 szklance wody.
Krok 1 - Zupa wiśniowa foto
2
Wiśnie wsypuję do garnka, wcześniej je myję i dryluję. Dolewam resztę wody i zagotowuję. Wiśnie gotuję do miękkości. Pod koniec gotowania wlewam rozrobiony kisiel. Chwilę jeszcze gotuję. Doprawiam solą i cukrem.
Krok 2 - Zupa wiśniowa foto
3
Zupę podaje schłodzoną z ugotowanym makaronem i śmietaną gęsta.
Krok 3 - Zupa wiśniowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak