Zupa wiosenna z bobu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bób

    1/2 kg
  • cebula

    1
  • koperek

  • skrzydełka kurczaka

    2
  • czosnek

    2 ząbki
  • olej do smażenia

  • sól

  • pieprz

  • śmietana 30%

    3-4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bób gotujemy,studzimy i obieramy.
W garnku gotujemy skrzydełka na 1 litrze wody.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.
Dodajemy bób,troszeczkę go rozgniatamy,moment podsmażamy.
Cebulkę i bób dodajemy do wywaru,doprawiamy do smaku.
Na koniec gotowania wlewamy śmietankę,posypujemy koperkiem.
Smakuje znakomicie z grzankami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
irenka 16.06.2013 22:07
nie jadłam jeszcze zupy z bobu,muszę wypróbować
irenka 16.06.2013 22:05
nie jadłam jeszcze zupy z bobu,muszę wypróbować
pestka 16.06.2013 00:36
takiej nigdy nie robiłam , ale musi być dobra
Smaczna_B 14.06.2013 16:50
oryginalny przepis,należy ją ugotować i ocenić:)
Bernadeta1 14.06.2013 16:39
nigdy takiej nie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat