Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiosenna z bobu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bób 1/2 kg
cebula 1
koperek
skrzydełka kurczaka 2
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
sól
pieprz
śmietana 30% 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiosenna z bobu

Bób gotujemy,studzimy i obieramy.
W garnku gotujemy skrzydełka na 1 litrze wody.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.
Dodajemy bób,troszeczkę go rozgniatamy,moment podsmażamy.
Cebulkę i bób dodajemy do wywaru,doprawiamy do smaku.
Na koniec gotowania wlewamy śmietankę,posypujemy koperkiem.
Smakuje znakomicie z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 16.06.2013 22:07
nie jadłam jeszcze zupy z bobu,muszę wypróbować
irenka 16.06.2013 22:05
nie jadłam jeszcze zupy z bobu,muszę wypróbować
pestka 16.06.2013 00:36
takiej nigdy nie robiłam , ale musi być dobra
Smaczna_B 14.06.2013 16:50
oryginalny przepis,należy ją ugotować i ocenić:)
Bernadeta1 14.06.2013 16:39
nigdy takiej nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak