Zupa wiosenna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    2 litry
  • mieszanka warzywna

    0.5 kg
  • sól czosnkowa

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • szczypiorek usiekany

    3 szczypty
  • skóra wieprzowa

    1 sztuka
  • olej

    3 łyżki
  • śmietana 12%

    1 szklanka
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy bulion z kostek rosołowych, dodajemy 3 łyżki oleju oraz skórę wieprzową. Szczypiorek opłukujemy i kroimy w kosteczkę. Do bulionu wrzucamy mieszankę warzywną.Dodajemy przyprawy typu sól,pieprz.Jeszcze chwilę gotujemy. Całość zaprawiamy szklanką śmietany 12 %. Na wierzch posypujemy szczypiorkiem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beatris 14.02.2013 23:42
Nie wygląda wiosennie.
gusia1000 17.05.2012 13:59
Głodny i taką zje.
ronald88 04.05.2012 11:33
super
smerfetka79 04.05.2012 01:20
Oj chyba ciężko na brzuchu po takiej zupie..i jeszcze kaloryczność zaznaczona że niska..hm???
Kikiriki 01.05.2012 22:09
fajne
leonkot 01.05.2012 14:35
no cóż każdy lubi co innego, jak dla mnie za tłusto
SmacznaPyza 30.04.2012 23:20
ładna mi wiosenna zupa z taką ilością tłuszczu i na kostkach....
piskotka 30.04.2012 19:44
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat