Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiosenna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 2 litry
mieszanka warzywna 0.5 kg
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
szczypiorek usiekany 3 szczypty
skóra wieprzowa 1 sztuka
olej 3 łyżki
śmietana 12% 1 szklanka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiosenna

Gotujemy bulion z kostek rosołowych, dodajemy 3 łyżki oleju oraz skórę wieprzową. Szczypiorek opłukujemy i kroimy w kosteczkę. Do bulionu wrzucamy mieszankę warzywną.Dodajemy przyprawy typu sól,pieprz.Jeszcze chwilę gotujemy. Całość zaprawiamy szklanką śmietany 12 %. Na wierzch posypujemy szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 14.02.2013 23:42
Nie wygląda wiosennie.
gusia1000 17.05.2012 13:59
Głodny i taką zje.
ronald88 04.05.2012 11:33
super
smerfetka79 04.05.2012 01:20
Oj chyba ciężko na brzuchu po takiej zupie..i jeszcze kaloryczność zaznaczona że niska..hm???
Kikiriki 01.05.2012 22:09
fajne
leonkot 01.05.2012 14:35
no cóż każdy lubi co innego, jak dla mnie za tłusto
SmacznaPyza 30.04.2012 23:20
ładna mi wiosenna zupa z taką ilością tłuszczu i na kostkach....
piskotka 30.04.2012 19:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak