Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wiosenna

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka surowa 300 g
woda 1,5 l
średnia cukinia 1 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
papryka czerwona 1 szt
mały por 1 szt
masło 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
śmietana 18 proc 4 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wiosenna


Do garnka wlać wodę,przykryć i zagotować. Pierś z kurczaka pokroić w
paseczki i wraz z liściem laurowym wrzucić do gotującej się wody.
Gotować 10 minut pod przykryciem. Cukinię,marchewki,pietruszkę
,czerwoną paprykę zetrzeć na tarce o dużych oczkach (lub pokroić w
cienkie paseczki) por pokroić w krążki. W głębokim rondlu stopić
masło na małym ogniu. Włożyć warzywa ,dusić 5 minut. Przyprawić do
smaku,vegeta,papryką, solą i pieprzem.
Warzywa dodać do garnka z kurczakiem i gotować około 15 minut. Pod
koniec gotowania
dodać śmietaną,natkę pietruszki i ponownie przyprawić do smaku.

Podawać z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 17.11.2014 17:57
smacznie tutaj :)
adelajda 14.11.2014 17:11
Smaczna zupka :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak