Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wielowarzywna z soczewicą

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 szt
marchew 2 szt
seler naciowy 2 lodygi
por 15 cm
rzodkiewka 4 duze szt
dynia 1 kawalek
groszek zielony 150 g
soczewica czerwona 3 lyzki
śmietana 30% 50 ml
natka pietruszki 0,5 peczka
sól 1 do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wielowarzywna z soczewicą

Kroki postępowania

1
Ziemniaki i marchew obrać, umyć, pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka i zalać wodą. Wstawić na gaz.
Krok 1 - Zupa wielowarzywna z soczewicą foto
2
Łodygi selera i por umyć, posiekać drobno. Wrzucić do garnka,.
Krok 2 - Zupa wielowarzywna z soczewicą foto
3
Dynię obrać, usunąć nasiona, miąższ pokroić w kostkę. Rzodkiewki umyć, odciąć końcówki, pokroić w dużą kostkę. Wrzucić do garnka.
Krok 3 - Zupa wielowarzywna z soczewicą foto
4

Dodać groszek, ja użyłam mrożonego. Dodać troszkę soli i gotować minut.
Krok 4 - Zupa wielowarzywna z soczewicą foto
5

Dodać przepłukaną soczewicę. Przykryć i gotować zupę na małym ogniu do miękkości warzyw.
Krok 5 - Zupa wielowarzywna z soczewicą foto
6

Następnie zabielić śmietaną i dodać posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
Krok 6 - Zupa wielowarzywna z soczewicą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 10.09.2014 22:48
Pyszniutka zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak