Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wielowarzywna z soczewicą

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
marchew 2-3 szt
soczewica czerwona 1/2 szkl
cukinia 1 szt
papryka żółta 1 szt
pietruszka 1 szt
pomidory krojone z puszki 1 szt
oliwa
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
majeranek
Liść laurowy suszony Prymat
bulion 1 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wielowarzywna z soczewicą

Kroki postępowania

1
Warzywa myjemy i oczyszczamy. Cebulę i czosnek siekamy. Paprykę, marchew, pietruszkę i cukinie kroimy w kostkę. Soczewicę płuczemy na sicie.
Krok 1 - Zupa wielowarzywna z soczewicą  foto
2
Na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę i czosnek. Następnie dodajemy marchew i pietruszkę. Chwilę smażymy co jakiś czas mieszając. Następnie dodajemy cukinie i paprykę. Dodajemy 1 łyżeczkę słodkiej papryki i chwilę smażymy.
Krok 2 - Zupa wielowarzywna z soczewicą  foto
3
Do warzyw wlewamy bulion i dodajemy pomidory i soczewicę. Doprawiamy do smaku. Gotujemy ok 20 minut, aż warzywa będą miękkie.
Smacznego!
Krok 3 - Zupa wielowarzywna z soczewicą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 01.09.2016 00:24
bardzo lubie zupki z soczewica
Pietruszka 12.11.2015 09:02
pożywna i bardzo smaczna, polecam :)
Grazyna0211 11.11.2015 18:28
pożywna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak