Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wielowarzywna z botwiną

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
smalec 2 łyżki
por 50 g
ziemniaki 25 dkg
marchewki 2 sztuki
seler korzeniowy 50 g
kapusta pekińska 1/4 główki
brokuł 1/3 sztuki
botwinka 1/2 pęczka
cukinia 1/3 sztuki
olej do smażenia
groszek mrożony 1 szklanka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
bulion drobiowy 2,5 l
przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wielowarzywna z botwiną

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę, por oczyścić i drobno pokroić.
Krok 1 - Zupa wielowarzywna z botwiną foto
2
W garnku rozgrzać smalec, zeszklić na nim cebulę i por.
Krok 2 - Zupa wielowarzywna z botwiną foto
3
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę.
Krok 3 - Zupa wielowarzywna z botwiną foto
4
Marchewki i seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kapustę poszatkować, brokuł podzielić na małe różyczki. Botwinę oczyścić, drobno posiekać. Cukinię pokroić razem ze skórką w ćwierć plasterki.
Krok 4 - Zupa wielowarzywna z botwiną foto
5
Przygotowane warzywa dodać do cebuli z porem. Polać olejem. Smażyć razem ok. 5 minut, co chwilę mieszając.
Krok 5 - Zupa wielowarzywna z botwiną foto
6
Do warzyw dodać mrożony groszek i trochę pieprzu,wymieszać.
Krok 6 - Zupa wielowarzywna z botwiną foto
7
Wlać bulion, zagotować.
Krok 7 - Zupa wielowarzywna z botwiną foto
8
Gotować do miękkości wszystkich warzyw. Zupę doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.
Krok 8 - Zupa wielowarzywna z botwiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 08.05.2014 15:46
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak