Zupa wielowarzywna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    5
  • marchew

    1
  • burak ćwikłowy

    1
  • liść selera

  • liść pora

  • szczypior z cebuli

  • przyprawa do potraw

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki kroimy w kostke, marchewke i ćwikia w plasterki, szczypior na kawalki ok 4 cm, a seler i por w calosci. Ziemniaki z marchwia i ćwikami gotujemy z solą do miekkosci, wrzucamy na koniec szczypior i liscia i doprawiamy (gotujemy jeszcze chwilke). Zupe mozemy jesc samą albo podawana ze śmietana

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 20.09.2013 09:42
muszę sam spróbować
calliope 15.05.2012 08:35
pyszna zupka :)
barbara11561 31.12.2011 01:01
pyszna
BernadettaP 11.12.2011 19:07
smaczna zupka :)
kamyk 24.11.2011 13:46
wygląda ładnie, ale ja niestety nie lubię gotowanych warzyw

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat